top of page

Hoe kan ik je helpen?

 

Soms zit je op bepaalde punten vast in je leven en weet je niet goed hoe je deze kan oplossen. Een extra steun om een nieuwe weg te vinden door iemand die met je meekijkt vanuit een andere, positieve invalshoek kan daarbij nuttig zijn.

Tijdens de gesprekken gaan we op zoek naar je sterke kanten, je hulpbronnen en hoe je ze kan gebruiken. We gaan samen op pad om te ontdekken wat kan helpen om jouw specifieke problemen op te lossen. 

Dit doe ik door actief naar jou te luisteren, jou vragen te stellen en samen met jou dingen uit te proberen, zodat je je uiteindelijk beter in balans kan voelen in jouw situatie.

Elk gesprek is uniek en anders. ik pas mijn manier van werken aan jou aan. Ben je het meest geholpen met een luisterend oor, werkt je liever met opdrachten of heb je graag suggesties of tips? Het gaat erom dat de begeleiding zo goed mogelijk op jou is afgesteld.

Vaak geef ik ook opdrachten mee om tussen de gesprekken door verder te werken. Je bent vrij om op deze opdrachten in te gaan. Het schept een mogelijkheid om verder te werken in de richting die je wil bereiken.

 

Door mijn werk als GON-begeleider met jongeren en studenten met autisme, ontwikkelings- en leerstoornissen, voelde ik de nood om nog meer op maat te kunnen werken en te ondersteunen. Vanuit deze gedrevenheid volgde ik de vierjarige psychotherapie opleiding: master in de oplossingsgerichte, cognitieve en systemische psychotherapie (Korzybski International)

Vorig jaar publiceerde ik een boek. “Niet zomaar een boek” (uitgeverij Garant, ISBN 978-90-441-3581-7) een oplossingsgerichte reis waarin eenieder op een laagdrempelige en ervaringsgerichte manier kan kennismaken met het oplossingsgerichte gedachtengoed.

De vragen en opdrachten in het boek helpen ons om onze eigen, unieke ‘handleiding’ te ontdekken, behouden wat ons realistisch naar een gewenste toekomst leidt, en te verruimen wat ons belemmert. Meer info hierover vind je bij publicaties.

 

Via gesprekstherapie, wil ik voor jou en je omgeving (vrienden, familie, werk, ...) de juiste begeleiding kunnen aanbieden.

 

Over Valérie (° 20/01/1979)

voor wie?

 

jongeren

adolescenten

jongvolwassenen

volwassenen

gezinnen  ​

specifieke doelgroepen

autisme

ADHD, ADD 

HSP (Hoog Sensitief persoon)

HB (Hoog Begaafd)

leerstoornissen

thema's

            

            

spanning en stress

angstproblemen

identiteitsproblemen

burn-out

depressieve gevoelens

trauma

relationele problemen

zelfontplooiing

assertiviteit

negatief zelfbeeld

verslaving

sociaal/emotioneel functioneren

zingevingsvragen

school -of werk problemen

gedrag

bottom of page